"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Ayşe Ünlüce: “Yerel ve bölgesel üretime katkıda bulunuyoruz”

  • 29 Temmuz 2024
Başkan Ayşe Ünlüce, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin tarım politikalarını CHP Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Kırsal nüfusun korunması, bu bölgedeki aile işletmelerine sahip çıkılması Eskişehir için önem taşıyor. Üreticilerin yaşam ve çalışma koşullarını iyileştirmek istiyoruz, sosyal ve kültürel açıdan üreticileri destekleyecek adımlar atmayı hedefliyoruz. Sürdürülebilir iş ve yaşam koşulları sağlayarak kırsal kalkınmayı destekleyeceğiz. Eskişehir’i kendi kendine yetebilen örnek bir kent hâline getirmeyi amaçlıyoruz. “Tarım ve Gıda İşletme Şirketi” kuracağız. Bu sayede üreticilerin ürünlerini değerinde alacağız, ürünleri işledikten sonra doğrudan tüketiciye ulaştıracağız. “Halk Et” ve mezbaha projesi kapsamında hemşerilerimize kaliteli et ve et ürünlerini uygun fiyatla sunacağız.

Yem fabrikası projemizi hayata geçireceğiz. Hayvancılık yapan çiftçilere yem desteğinde bulunacağız, maliyetleri azaltacağız. Etkin üretim metotlarıyla hayvanların beslenme ihtiyaçlarına yönelik yem desteği vereceğiz. “Halk Bakliyat” projesi kapsamında çiftçilerle sözleşmeli tarım anlaşması yapacağız, bakliyat ürünlerini değerinde satın alacağız. Bu ürünleri “Halk Bakliyat” markası altında uygun uygun fiyatla vatandaşlara sunacağız. Sakarı Vadisi’nde “Zeytinyağı Üretim Tesisi” kuracağız, bölgeye özgü yüksek kaliteli zeytinyağı üreteceğiz. Kadın istihdamını artırarak yerel ekonomiye katkıda bulunmayı hedefliyoruz.

Mahmudiye, Sarıcakaya ve Mihalgazi ilçelerinde çiftçilerin kuracağı seralarda üretilecek çiçekler için alım garantisi vereceğiz. Kent merkezindeki peyzaj alanlarını bu seralarda üretilen çiçeklerle süsleyeceğiz. Sarıcakaya-Mihalgazi Bölgesi’nde “İpek Köyü” kuracağız. Bölgede vereceğimiz kurslarda dokunan ipekler hem belediyemize ait merkezlerde hem de yurtdışında satışa sunulacak. Bölgedeki kadınlarının ipekçilik mesleğinde söz sahibi olmasını sağlayacağız. “Bitkisel ve Hayvansal Üretim Merkezi” kuracağız. Bu merkezde, bitkisel ve hayvansal üretim alanlarının yanı sıra seracılık ve arıcılık alanları da yer alacak.

Toprak analizi, ileri teknolojiyle zirai ilaçlama, organik gübre üretimi, tarımsal tahmin ve erken uyarı sistemleri gibi teknolojik yatırımlara öncelik veriyoruz. Yerel ve bölgesel üretime destek olmak için kooperatifler kuracağız. Toprak kalitesinin korunması, kırsal kalkınmada kadınların ve gençlerin desteklenmesi, sürdürülebilir tarımsal üretim, kalkınmanın en önemli unsurlarıdır. Eskişehir’de modern tarım yöntemlerinin yaygınlaştırılması, vatandaşların bilinçlendirilmesi, kırsaldan kente göçün azaltılması ve genç çiftçilerin kırsala dönüşünün sağlanması da öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor.


Önerilen Haberler