Tekirdağ gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya için çalışıyor

• 26 Ağustos 2024
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, enerji maliyetlerini düşürmeyi ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir çevre bırakmayı amaçlıyor.

Ergene’nin Ahimehmet Mahallesi’nde yapımına başlanan güneş enerjisi santrali projesinde önemli bir aşamaya gelindi. Tesis tamamlandığında belediyenin elektrik maliyetlerinin %30’luk kısmını karşılayacak, yıllık yaklaşık 1.238 ton karbondioksit emisyonunun önlenmesine katkıda bulunacak. “Temiz Çevre, Sağlıklı Yarınlar” sloganıyla geleceğin Tekirdağ’ı için çabaladıklarını ifade eden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, “Amacımız, sürdürülebilir ve yaşanabilir bir Tekirdağ yaratmak, gelecek nesillere daha temiz bir çevre bırakmak,” dedi.