Ayşe Ünlüce: “Okullara kütüphane kurulmasını sağlıyoruz”

• 30 Eylül 2024
Başkan Ayşe Ünlüce, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin eğitim politikalarını CHP Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Eğitim olanaklarından yoksun kalan çocukların eğitime erişimini artırmaya, eğitim fırsat eşitliğini sağlamaya ve dezavantajlı grupları desteklemeye devam edeceğiz. Çocukların sosyal, akademik ve kişisel gelişimine katkıda bulunmak amacıyla atölyeler düzenliyoruz, psikolojik destek ve danışmanlık hizmeti veriyoruz. Öğrencilere ve ailelerine beslenme paketi dağıtmaya devam edeceğiz. Kırsal ilçelerde ilkokula yeni başlayan öğrencilere okul çantası ve kırtasiye malzemeleri dağıttık. Barınma sorunu yaşayan öğrenciler için Eskişehir Bademlik Kız Öğrenci Misafirhanesi’ni açtık. Bölgemize eğitim amacıyla gelen kız öğrencilere konut desteği vereceğiz. Eskişehir İl Millî Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı, engelli bireylere hizmet veren özel eğitim uygulama okullarına haftanın beş günü, günlük 1.000 kişilik sıcak yemek desteği veriyoruz. Bu sayede ilkokul, ortaokul ve lise eğitimine devam eden engelli bireylerin beslenme ihtiyacını karşılıyoruz.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sanat Meslek Eğitim Kursları (ESMEK), 19 farklı merkezde, kentimizin dezavantajlı ve kırsal bölgelerinde hizmet veriyor. 3-6 yaş arasındaki çocukların eğitimini hem ESMEK’ler bünyesinde açılan oyun evleriyle hem de “Es Çocuk Evi” adlı kreşimizle destekliyoruz. ESMEK kursiyerleri oyun evlerinde eğitim alırken, kursiyerlerin çocukları da okul öncesi eğitim alabiliyor. Es Çocuk Evi, cezaevindeki mahkumların çocukları başta olmak üzere sosyo-ekonomik düzeyi düşük veya parçalanmış ailelerin çocuklarına ücretsiz hizmet veren okul öncesi eğitim birimidir. İlköğretim çağındaki çocukların zihinsel ve fiziksel gelişimine katkıda bulunmak amacıyla ilk kez 2003 yılında hayata geçirdiğimiz yaz okullarına devam ediyoruz. Yaz okulları, 10 merkezde, 55 farklı branşta düzenleniyor. Kitap toplama kampanyasıyla beş yıldır toplanan kitapları Türkiye genelinde birçok okula ulaştırdık. Kütüphanesi olmayan okulların kütüphane kurmasına yardımcı olduk.