Candan Yüceer: “Gençlik merkezleri açmayı hedefliyoruz”

• 30 Eylül 2024
Başkan Candan Yüceer, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin eğitim politikalarını CHP Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Çocuklara ve gençlere sunduğumuz eğitim hizmetleri, kentimizin geleceğine yapılan en büyük yatırımlardan biridir. En büyük hedefim, Tekirdağ’ı eğitimde fırsat eşitliğinin öncüsü bir kent hâline getirmektir. Eğitim, geleceğimizin güçlü bireyler tarafından inşa edilmesini sağlıyor. Her yaştan öğrenciye sunacağımız eğitim desteğiyle gençlerin hayallerini gerçekleştireceğiz. Okul beslenme paketi ve kırtasiye malzemesi desteğiyle ihtiyaç sahibi çocukların sağlıklı beslenme ve temel eğitim ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bu destek, çocukların derslerine odaklanmasını sağlayacak ve gelişimini destekleyecek. Aynı zamanda kırtasiye malzemeleri, okul çantası ve beslenme çantası gibi temel ihtiyaçları karşılayarak ailelere ekonomik açıdan destek olacağız.

Üniversite öğrencilerine teknoloji paket desteği vereceğiz. 18-25 yaş arasındaki ihtiyaç sahibi gençlerin dijital dünyaya adım atmasını ve bilgiye erişimde fırsat eşitliğini sağlayacağız. Gençlere her türlü desteği sunmaya kararlıyız. Gençlerin geleceğe güvenle bakması en büyük hedeflerimizden biridir. Tekirdağ’ın 11 ilçesinde açacağımız kreşlerde çocukların güvenli ve sağlıklı bir ortamda eğitim almasını sağlayacağız. Çocukların küçük yaşlardan itibaren kaliteli eğitim alması, onların sosyal, duygusal ve zihinsel gelişimine katkıda bulunacaktır. Uzman eğitmenlerimiz eşliğinde sunulacak eğitim programları, çocukların eğitime daha güçlü başlamasını sağlayacak.

Tekirdağ’ı üniversite kenti yapma hedefimiz de önceliklerimiz arasında yer alıyor. Tekirdağ, coğrafi konumu ve sunduğu olanaklarla üniversite öğrencileri için ideal bir kent. Öğrencilerin barınma sorununu çözmek için adımlar atacağız. Gençler için gençlik merkezleri ve kafeleri açacağız. Bu projeleri, gençlerle yaptığımız buluşmalar ve toplantılar sonucunda onların talepleri doğrultusunda şekillendirdik. Gençlere, sosyalleşebilecekleri ve gelişebilecekleri alanlar sunmak bizim için önem taşıyor. Bu merkezlerde etkinlikler ve atölyeler düzenleyeceğiz, eğitimler vereceğiz. Üniversite, meslek ve iş tercihi sürecinde gençleri yönlendireceğiz. Gençlere danışmanlık hizmeti vereceğiz, en doğru kararları almaları için gençlerin yanında olacağız. Tekirdağ’ın üniversite kenti olarak anılması, gençlerin kentimizde eğitim almayı tercih etmesi ve Tekirdağ’da kalıcı olmalarını sağlamak için çalışıyoruz. Eğitime yaptığımız yatırımla gençlerin geleceğini şekillendirmeyi ve kentimizi eğitim üssü yapmayı amaçlıyoruz. Çocukların ve gençlerin en iyi koşullarda eğitim aldığı, eğitimde fırsat eşitliğinin sağlandığı bir Tekirdağ hayal ediyoruz.