YÜKLENİYOR
Başkan Cemil Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin eğitim politikalarını CHP Belediye Gazetesi’ne anlattı:
Öğrencilerin ihtiyaçlarına uygun eğitim desteği vermek amacıyla belediyemiz bünyesinde Eğitim Destekleri Şube Müdürlüğü’nü kurduk. Eğitim Destekleri Şube Müdürlüğü’nün en önemli projelerinden biri, tip 1 diyabet tanısı alan ilkokul birinci sınıf öğrencileri için hazırlandı. Proje kapsamında tip 1 diyabet hastası öğrencilere sensörlü şeker ölçüm cihazı (libre) temin edilecek. Bu sayede öğrenciler, ders saatlerinde kaygı yaşamadan derslerine konsantre olabilecek.
Belediyemizin Aşevleri Şube Müdürlüğü’ne talepte bulunan okullara her yıl yemek hizmeti sunuyoruz. Üniversite öğrencilerine her yıl yemek ve çorba hizmeti veriyoruz. İhtiyaç sahibi ilkokul ve ortaokul öğrencilerine 2.500 TL kırtasiye desteğinde bulunuyoruz. 2024-2025 eğitim-öğretim döneminde 14.000 ihtiyaç sahibi öğrencinin kırtasiye alışverişi yapmasını sağlayacağız. Yaklaşık 35 milyon TL’yi bulacak destek, anlaşmalı kırtasiyelerde geçerli olacak. İhtiyaç sahibi öğrencilerle hayırsever eğitim gönüllülerini https://bizvariz.izmir.bel.tr/ aracılığıyla buluşturuyoruz.
8. ve 12. sınıf öğrencileri, yapay zekâ destekli matematik programıyla matematik öğrenecek. Öğrenciler, matematik programına şifreyle giriş yapacak, yapay zekâyla ücretsiz eğitim desteği alacak. Proje, kentin daha yoksul mahallelerinde yaşayan öğrencilerle başlayacak. Üniversite sınavında ilk 1.000 ve 5.000’e giren öğrencilerin İzmir’deki bir üniversiteyi tercih etmesi durumunda konaklama ve ulaşım desteği vereceğiz.
Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Kâtip Çelebi Üniversitesi, İzmir Demokrasi Üniversitesi ve Bakırçay Üniversitesi kampüslerinde sıcak yemek dağıtımı devam edecek. Bornova’da ve Çiğli’de üniversite öğrencileri için faaliyet gösteren çamaşırhanelerin sayısı, Buca’da açılacak yeni çamaşırhaneyle üçe çıkacak. Eğitim Destekleri Şube Müdürlüğü, İzmir’de öğrenim gören üniversite öğrencilerine nakliye hizmeti de verecek.
Belediyemizin Çocuk Çalışmaları Şube Müdürlüğü bünyesindeki oyun odaları, 36-60 ay arasındaki çocukların gelişimine (öz bakım, bilişsel, sosyal ve duygusal gelişim, dil gelişimi) katkıda bulunan oyun ve etkinlik temelli atölye uygulamalarını kapsayan merkezlerimizdir. Bu merkezler, çocukların çok yönlü gelişimine katkı sağlayan önemli hizmetler sunuyor. Çocuk Çalışmaları Şube Müdürlüğü, 6-14 yaş arasındaki çocuklara yönelik çeşitli atölyeler düzenliyor. Bu atölyeler, çocukların kişisel, zihinsel, fiziksel, sosyal-kültürel ve akademik gelişimine katkıda bulunuyor. Merkezlerde, çocuklara yönelik danışmanlık hizmeti veriliyor, atölyeler ve geziler düzenleniyor, eğitim ve seminer çalışmaları yapılıyor. İZELMAN bünyesindeki anaokullarında öğrenci sayısı artıyor. Öğrenciler, farklı alanlarda eğitimler (bilişsel, duygusal, motor, dil, öz bakım vb.) alıyor, robotik kodlama ve İngilizce öğreniyor, görsel sanatlar ve jimnastik gibi branş dersleriyle destekleniyor. İZELMAN anaokulları bağlı Psikososyal Destek Birimi’nin desteğiyle çocuklar, geleceğe emin adımlarla yürüyor.
Kentimizdeki ihtiyaç sahibi okulları belirliyoruz, öğrencilere spor malzemesi temin ediyoruz. Belediyemiz bünyesinde görev yapan spor eğitmenleri, kentimizin farklı bölgelerinde 8-10 yaş arasındaki çocuklara ücretsiz sportif yetenek ölçümü testi hizmeti veriyor. Ölçüm sonuçları doğrultusunda spora başlama yaşındaki yetenekli çocukların eğitimi ve kabiliyeti değerlendiriliyor, ailelerin de onayıyla çocuklar, başarılı olabilecekleri spor branşlarına yönlendiriliyor.