YÜKLENİYOR
Başkan Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin eğitim politikalarını CHP Belediye Gazetesi’ne anlattı:
Gençlerin eğitimde ve istihdamda daha fazla yer almasını, bilim, sanat, kültür, spor gibi sosyal imkânlara ulaşmasını desteklemek amacıyla “Genç Üniversiteli” projesini hayata geçirdik. Çocuklar, toplumun en kırılgan grupları arasında yer alıyor. Ekonomik eşitsizlik nedeniyle sosyo-ekonomik ve kültürel kaynaklara, barınma, beslenme ve eğitim imkânlarına erişimde sorun yaşıyorlar. Öğrencilere destek olmak amacıyla “Sen Oku Diye” projesini başlattık. Okul öncesi eğitime önem veriyoruz. Bu kapsamda eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak için Yuvamız İstanbul Çocuk Etkinlik Merkezleri’ni hizmete sunduk. Merkezlerde, çocukların gelişimini destekliyoruz, ailelere de eğitimler veriyoruz.
Eğitime yönelik projelerimizi artırmayı hedefliyoruz. İhtiyaç sahibi 100.000 öğrenciye 3.000 TL eğitim desteği vereceğiz. 2024-2025 eğitim-öğretim döneminde 100.000 öğrenciye kişi başı 15.000 TL destek vermeyi, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine iki milyon adet beslenme paketi dağıtmayı, eğitim bursundan yararlanamayan 100.000 öğrenciye ulaşım desteğinde bulunmayı planlıyoruz. İhtiyaç sahibi lise ve üniversite öğrencilerine yılda iki defa kıyafet kuponu desteği vermeyi, 30.000 kız çocuğunun annelerine 3.000 TL eğitime başlangıç desteğinde bulunmayı hedefliyoruz.
Belediyemizin “Tercih Danışma ve Rehberlik Merkezleri” aracılığıyla gençlerin üniversite tercihlerini en doğru şekilde yapmasına katkıda bulunuyoruz. Bu kapsamda kentimizin 23 farklı noktasında gençlere destek olduk. 2019 yılından bu yana 286.503 gence üniversite tercih döneminde destek olduk. Öğrenci yurtları açtık, sekizi kız, altısı erkek olmak üzere toplam 14 öğrenci yurdunu hizmete sunduk. Şişli ve Kadıköy’de iki öğrenci yurdu daha yapıyoruz. Ailelere destek olmak, öğrencileri motive etmek amacıyla her eğitim-öğretim döneminde ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine kırtasiye seti veriyoruz. Öğrencilerin spor hizmetlerinden yararlanması için okulların bahçelerine spor salonu yapıyoruz. Spor salonları sayesinde beden eğitimi dersleri daha verimli oluyor. Bu salonları okul saatleri dışında spor kulüplerine, amatör sporculara ve vatandaşlara açıyoruz. Teknoloji üreten ve geliştiren bireylerin yetişmesine, bilim ve teknolojide dışa bağımlılığın azaltılmasına, bu alanda beyin göçünün durdurulmasına katkıda bulunmak amacıyla “Teknoloji Atölyeleri” kuruyoruz, gençlerin çalışmalarını destekliyoruz. Ayrıca “Ders Atölyeleri” aracılığıyla 8. ve 12. sınıf öğrencilerini lise/üniversite sınavlarına hazırlıyoruz.