"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Mansur Yavaş: “Teknoloji ve inovasyon merkezleri açıyoruz”

  • 30 Eylül 2024
Başkan Mansur Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin eğitim politikalarını CHP Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ankaralı gençlerin yenilikçi, girişimci ve mutlu bireyler olarak yetişmesini istiyoruz. Teknolojik gelişmelerle uyumlu bir eğitim sistemi için “Teknoloji ve İnovasyon Merkezleri” açıyoruz. Kentimizin farklı noktalarında, toplam 10 milyon metrekarelik alanda ücretsiz WiFi hizmeti sunuyoruz, kırsal bölgelerde internete erişim sorunu yaşayan 918 mahalleye bu hizmeti ulaştırıyoruz. Üniversite öğrencilerine her sabah çorba ikram ediyoruz. 

Toplu ulaşımı daha ekonomik ve güvenli hâle getirmek için 200 binişlik, 30 gün geçerli, indirimli “Öğrenci Abonmanı” hizmeti başlattık. Haftanın yedi günü öğrencilere ücretsiz giysi yıkama ve ütü desteği veriyoruz. Öğrencilerin, yaşadıkları kenti daha yakından tanıması için ücretsiz kent gezileri düzenliyoruz. Üniversite öğrencilerinin su faturalarına %50 indirim yapıyoruz. Bilgiye erişimi destekleyen projelerimiz arasında Kızılay, Dikimevi, ODTÜ metro istasyonlarındaki çalışma alanları ve AŞTİ’deki seyahat temalı kütüphane yer alıyor. Öğrencilerin talebi üzerine yapımını tamamladığımız metro duraklarında, kitap okuma bölümü, toplantı odası ve çalışma alanları hizmete açıldı. Sıhhiye’de çok katlı otoparkın ilk katını gençlik merkezine dönüştürdük. Büyükşehir Genç Akademi Kafe Sıhhiye’de, öğrencilere birçok imkân sunuyoruz.

Engelli çocuklar için “Engelsiz Çocuk Gündüz Bakımevi” açtık. Bakımevinde çocuklara güvenli ve destekleyici bir ortam sunuyoruz, çocukların sosyal hayata katılmasını sağlıyoruz. Sosyal yardım alan ailelerin ilkokul çağındaki çocuklarına aylık kantin desteği veriyoruz. Ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencilere abonman desteğinde bulunuyoruz. Çocukların yaz tatillerini eğlenerek ve öğrenerek geçirmesi için “Kesikköprü İngilizce Dil Köyü” projesini hayata geçirdik. Sosyal destek alan ailelerin çocuklarının İngilizce öğrenmesi için Gökkuşağı Yabancı Dil Eğitim Merkezi’ni açtık. 

Yirmi birincisini açtığımız çocuk etkinlik merkezleri, belediye personelinin ve sosyal yardım alan ailelerin çocuklarına hizmet veriyor. Sınavlara hazırlanan öğrencilere ücretsiz rehberlik hizmeti veriyoruz ve deneme sınavları düzenliyoruz. YKS ve LGS’ye hazırlanan öğrenciler için ücretsiz kurslar açıyoruz, öğrencilere sınav ücreti desteği veriyoruz. Deprem sonrası kentimize gelen çocuklar ve gençler için çeşitli kurslar ve etkinlikler düzenliyoruz. Her çocuğun ve gencin eğitimde eşit fırsatlara sahip olmasını istiyoruz. Bu kapsamda üzerimize düşen her görevi yerine getirmeye çalışıyoruz. Gençlerin eğitimde karşılaştığı sorunlar çözmeye gayret ediyoruz. 


Önerilen Haberler