Mustafa Bozbey: “Okul öncesi eğitimi yaygınlaştırıyoruz”

• 30 Eylül 2024
Başkan Mustafa Bozbey, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin eğitim politikalarını CHP Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Belediyemizin Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürlüğü bünyesinde, okul öncesi eğitim hizmeti alamayan 4-6 yaş arasındaki çocuklara kaliteli eğitim olanağı sunuyoruz. Bursa Yuvam Çocuk Eğitim Merkezleri’nde çocuklar için çalışıyoruz. 2024-2025 eğitim-öğretim döneminde, sayısı 30’a ulaşan Bursa Yuvam Çocuk Eğitim Merkezleri aracılığıyla 3.500 öğrenciye okul öncesi eğitim vererek ailelere destek olmaya devam ediyoruz. Merkezlerde, millî eğitim müfredatı uygulanıyor. Her merkezde yemekhane yer alıyor. Her gün, sabah grubuna kahvaltı ve öğle grubuna ikindi öğünü veriliyor. Öğrencilerin çanta, kırtasiye malzemesi ve eğitim seti ihtiyacını karşılıyoruz. Öğrenciler, okul dışı öğrenme etkinliklerine ve gezilere katılıyor. Merkezlerde görev yapan öğretmenlere yıl boyunca hizmet içi eğitimler veriyoruz, bu sayede eğitim kalitesini yükseltiyoruz, öğretmenlerin gelişimini destekliyoruz.

2024-2029 hizmet döneminde Bursa Yuvam Çocuk Eğitim Merkezleri’nin sayısını 60’a çıkarmayı, eğitimde kaliteyi yükseltmeyi ve eğitimde fırsat eşitliğini sağlamayı hedefliyoruz. Lise ve üniversite öğrencilerine sekiz ay boyunca burs vermeyi planlıyoruz. Eğitim desteğiyle her yıl ihtiyaç sahibi 45.000 öğrenciye ulaşmayı amaçlıyoruz. Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü’nün sosyal destek hizmetleri kapsamında dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelere eğitim desteği veriyoruz. Eğitim desteği için belediyemizin internet sitesi üzerinden alınan başvurular inceleniyor, sosyal destek kriterlerimiz doğrultusunda ihtiyaç sahibi aileler belirleniyor. Hanedeki öğrenci sayısına göre çocuk başına 1.500 TL değerindeki kodlar kısa mesajla ailelere iletiliyor. Gönderilen kodlar, belediyemizle işbirliği yapan üye kırtasiyelerde kullanılabiliyor.