"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

50. SAYI

Seyit Torun

CHP CHP Parti Meclisi Üyesi | Ordu Milletvekili

Belediye Bülteni, 50. sayısını yayımladı. Bir buçuk yıl önce, pandeminin ülkemizi derinden sarstığı günlerde, çoktandır düşündüğümüz adımı atmanın zamanının geldiğini düşündük. Yerel yönetimlerimiz arasında bir iletişim köprüsü olmasını hedeflediğimiz bir yayını hayata geçirmek istiyorduk. Yerel yönetimleri ilgilendiren konularda dosya konuları hazırlamayı, uzmanların görüşlerini almayı, iyi örnekleri paylaşmayı, belediyelerimizin politikalarına katkı sunmayı amaçladık. 


Pandemi döneminin dayanışma haberleri ve belediyelerimizin birbirinden değerli girişimleri hepimize umut oldu. Dayanışmayı sadece vatandaşımızla değil, belediyelerimiz arasında da yükselttik.


Belediyelerimiz birbirlerinin çalışmalarından haberdar oluyor, iyi örnekleri çoğaltıyorlar.

 

Dosya konuları, yerel yönetimleri ilgilendiren birçok konuda değerli bir arşiv de oluşturuyor. Ayrıca ülkemizin değerli akademisyenlerinin, sivil toplum kuruluşu gibi kanaat önderlerinin görüşlerini ve önerilerini her hafta başkanlarımıza ulaştırıyor. 


Belediyelerimizin değerli hizmetlerinden yine bültenimiz aracılığıyla hem genel merkezimiz hem milletvekili arkadaşlarımız haberdar oluyor. Haberler, hizmetlerimizin tarihi için bir belge niteliğinde.


Belediyelerimizi ve başkanlarımızı tanıttığımız bölüm, her belediye için kendi bölgelerinde kullanabilecekleri bir broşür içeriğinde hazırlanıyor. 


Bülten, tüm bunların yanında partimizin kanaat önderleri nezdindeki iletişimine de destek oluyor. Bunu biliyoruz, çünkü yayınımıza ilgi duyanların, okuyanların, takip edenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Yine sayılarımızın içeriklerine gönüllü katkıda bulunan, yerel yönetimlerimizin çalışmalarının gelişmesine destek olan çok değerli dostlarımız var. 


Bunlar, yarınlarımıza duyduğumuz umudu birlikte büyüttüğümüzü de gösteriyor bize. 


Yayında emeği geçen çekirdek bir ekibimiz var. Onlar, bülteni her hafta aynı heyecanla ve özenle hazırlıyor. Haftalık yayın çıkarmanın ne kadar yoğun ve bitmek bilmeyen bir süreç olduğunu tahmin etmek zor değil.


Rakamlarla bakacak olursak 50 haftada;


  • 50 dosya konusu işlendi, 

  • 236 uzman/akademisyen, 25 MYK ve PM üyesiyle röportajlar yapıldı,

  • 11 büyükşehir, 10 il, 124 ilçe ve 24 belde olmak üzere toplam 169 belediye başkanıyla röportajlar gerçekleştirildi,

  • Dosya konuları kapsamında 11 büyükşehir, 2 il, 47 ilçe ve 1 belde olmak üzere toplam 61 röportaj yapıldı,

  • Belediyelerden 8.345 haber yayımlandı.


Belediye Bülteni’nin kurduğu bu köprüyü değerli buluyor, belediyelerimiz tarafından da sahip çıkıldığını görmekten mutluluk duyuyoruz. 

İktidar yürüyüşümüzde saflarımızı sıklaştırmak, dayanışmayı yükseltmek, yaratıcı ve dünyayla entegre politikalar/projeler geliştirmek her zamankinden önemli. Bültenimiz, bu yoldaki anlamlı araçlarımızdan biri. 

Sizlerin de değerli katkılarıyla her sayımız başarı hikâyelerini çoğaltacağımız, ilham veren örnekleri paylaşacağımız yayınlar olarak devam edecek. Umudu, dayanışmayı ve paylaşmayı yükseltmenin zamanı.



Önerilen Haberler